ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ραχόι απέκλεισε το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών - Αρνείται να μιλήσει με τον Πουτζντεμόν

Ο Ραχόι απέκλεισε το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών - Αρνείται να μιλήσει με τον Πουτζντεμόν
REUTERS/Sergio Perez

Ο Ισπανός πρωθυπουργός. Μαριάνο Ραχόι απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης εθνικών εκλογών μετά τη νίκη των Καταλανών αυτονομιστών στις τοπικές εκλογές, ενώ παράλληλα δήλωσε πως αρνείται να συναντηθεί με τον Κάρλες Πουτζντεμόν.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας δήλωσε ότι ήλπιζε ότι οι ενωτικές πολιτικές δυνάμεις θα σχημάτιζαν κυβέρνηση στην Καταλονία, μετά την καθαίρεση της τοπικής κυβέρνησης, τη διάλυση του τοπικού κοινοβουλίου και την επιβολή του ελέγχου της Μαδρίτης στην αυτόνομη ισπανική κοινότητα τον Οκτώβριο.

Capture copy

REUTERS/Sergio Perez

«Οι Καταλανοί αυτονομιστές συνεχίζουν να χάνουν σε υποστήριξη, αλλά λιγότερο από όσο θα θέλαμε», συμπλήρωσε ο Ραχόι, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Καταλονία εισέρχεται σε μία περίοδο διαλόγου και δηλώνοντας ότι ο ίδιος θα κάνει μία προσπάθεια για να συνομιλήσει με τη νέα καταλανική κυβέρνηση.

«Πρωταρχική ευθύνη όλων των κομμάτων είναι να εργασθούν από κοινού για την επανόρθωση της κατακερματισμένης περιοχής της Καταλονίας», τόνισε.

Επιπλέον, ο Ισπανός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε κίνηση για την παραβίαση του ισπανικού συντάγματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ