ΚΟΣΜΟΣ

Νομικό «μπλόκο» στο βιβλίο του Γουλφ από τους δικηγόρους του Τραμπ

Νομικό «μπλόκο» στο βιβλίο του Γουλφ από τους δικηγόρους του Τραμπ
REUTERS/Kevin Lamarque/File Picture

Νομικό μπλόκο στο βιβλίο του Μάικλ Γουόλφ, το οποίο ονομάζεται «Φωτιά και Μανία: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ», επιχειρούν να βάλουν οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου.

Το βιβλίο, μεταξύ άλλων, φιλοξενεί δηλώσεις του πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον, ο οποίος χαρακτήρισε συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου και ομάδας Ρώσων ως «προδοτική». Την ίδια ώρα, αφήνει αιχμές για την καταλληλόλητα του Ντόναλντ Τραμπ, ισχυρίζεται ότι η Πρώτη Κυρία έκλαιγε το βράδυ των εκλογών και αναφέρει ότι η Ιβάνκα έχει προεδρικές φιλοδοξίες.

Ο Λευκός Οίκος έχει αμφισβητήσει την ακρίβεια του βιβλίου ενώ νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι ο Μπάνον, που απολύθηκε τον Αύγουστο, «έχασε το μυαλό του όταν έχασε τη θέση του».

Τι ζητά η δικηγορική ομάδα

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post δημοσιεύει τη νομική ειδοποίηση των δικηγόρων του προέδρου, οι οποίοι ζητούν ο συγγραφέας Μάικλ Γουόλφ και ο εκδότης του βιβλίου να «σταματήσει άμεσα και να σταματήσει οποιαδήποτε άλλη έκδοση, κυκλοφορία ή διάδοση του βιβλίου».

Την ίδια ώρα, η ειδοποίηση κατηγορεί τον Γουλφ ότι προχωρά σε «σειρά ψευδών ή/και αβάσιμων δηλώσεων» για τον κ. Τραμπ και λέει ότι οι δικηγόροι του σκέφτονται το ενδεχόμενο να καταθέσουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Όπως φαίνεται, οι δικηγόροι βασίζουν την ειδοποίησή τους αυτή σε αποσπάσματα του βιβλίου που εμφανίστηκαν σε αμερικανικά ΜΜΕ και ζητούν να τους αποσταλεί το βιβλίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ