Γερμανία: Νέα ηγεσία για τους Πράσινους
Πηγή: REUTERS/ file photo

Νέα ηγεσία πρόκειται να αναλάβει τα ηνία των Γερμανών Πρασίνων, μετά την ανακοίνωση των συμπροέδρων τους Τζεμ Έζντεμιρ και Σιμόνε Πέτερ να μην θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα στο έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την 26η και την 27η Ιανουαρίου στο Ανόβερο.

Μέχρι τώρα, φαβορί για την διαδοχή του κ. Έζντεμιρ θεωρείται ο υπουργός Περιβάλλοντος του Σλέσβιγκ-Χολστάιν Ρόμπερτ Χάμπεκ, τον οποίο ο γερμανικός Τύπος περιγράφει ως τον «νέο Γιόσκα Φίσερ» και ο οποίος είναι ο μοναδικός άνδρας υποψήφιος. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, υποψήφιες είναι η βουλευτής από το Βρανδεμβούργο Αναλένα Μπέρμποκ και η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στην Κάτω Σαξονία Άνια Πιλ.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον όχι μόνο στο ποιοι θα διαδεχθούν την σημερινή ηγεσία, αλλά και στον ρόλο που θα αναλάβουν οι Έζντεμιρ και Πέτερ την επόμενη μέρα. Η δεύτερη δεν θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής, αντιθέτως ο κ. Έζντεμιρ είναι σήμερα ο δημοφιλέστερος πολιτικός των Πρασίνων. Παρόλα αυτά, οι θέσεις των επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ήδη κατειλημμένες, από τον Άντον Χοφράιτερ και την Κάτριν Γκέρινγκ-Έκχαρτ, και ο σημερινός πρόεδρος είναι πιθανό να αναγκαστεί να αποσυρθεί.

Διαβάστε επίσης