ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Συνεχίζονται οι εκρήξεις στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο-Αγωνία για τη διάσωση των επιβαινόντων

Κίνα: Συνεχίζονται οι εκρήξεις στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο-Αγωνία για τη διάσωση των επιβαινόντων
10th Regional Coast Guard Headquarters/Handout via REUTERS

Οι εκρήξεις συνεχίζονται στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο Sanchi εμποδίζοντας τις προσπάθειες για κατάσβεση της πυρκαγιάς και διάσωση επιζώντων, κι ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες ότι το πλοίο μπορεί να διαλυθεί και να βυθιστεί. Παρά τις δυσκολίες, η Κίνα διαβεβαίωσε πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάσωση των 32 αγνοουμένων ναυτικών μετά τη σύγκρουση του υπό σημαία Παναμά δεξαμενόπλοιου «Sanchi» με το φορτηγό πλοίο «CF Crystal», με σημαία Χονγκ Κονγκ, το προηγούμενο Σάββατο στις ανατολικές ακτές της χώρας.

Οι 32 ναυτικοί που αγνοούνται ήταν πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου και πρόκειται για 30 Ιρανούς και δύο πολίτες του Μπανγκλαντές.

Οι εκρήξεις συνεχίζονται στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο Sanchi εμποδίζοντας τις προσπάθειες για κατάσβεση της πυρκαγιάς και διάσωση επιζώντων, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο το υπουργείο Μεταφορών, καθώς η πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται και αυξάνονται οι ανησυχίες ότι το πλοίο μπορεί να διαλυθεί και να βυθιστεί.

«Στην περιοχή εξακολουθεί να φλέγεται το δεξαμενόπλοιο, οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, ωστόσο τα σωστικά συνεργεία της Κίνας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να πλησιάσουν το πλοίο και να σβήσουν τη φωτιά» δήλωσε ο Πανγκ.

Ο Κινέζος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι στην περιοχή βρίσκονται περίπου 20 σκάφη διάσωσης, δύο από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία αντίστοιχα, ενώ πάνω από την περιοχή πετά ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Μέχρι στιγμής έχει ανασυρθεί ένας νεκρός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Ο πρεσβευτής της Κίνας στο Ιράν έκανε σαφές ότι η χώρα του θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την ανεύρεση των αγνοούμενων στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, Κίνας και Ιράν.

Οι προσπάθειες διάσωσης, που διαρκούν ήδη μια εβδομάδα αφότου το δεξαμενόπλοιο συγκρούσθηκε τη νύκτα του Σαββάτου με ένα φορτηγό πλοίο, εμποδίζονται από την κακοκαιρία, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι και τα κύματα φθάνουν τα τρία μέτρα, και από τοξικές αναθυμιάσεις από το πετρέλαιο που καίγεται.

Δεκάδες σωστικά σκάφη που έριχναν αφρό στο δεξαμενόπλοιο αναγκάσθηκαν να απομακρυνθούν την Τετάρτη εξαιτίας μιας έκρηξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ