ΚΟΣΜΟΣ

Το νέο εντυπωσιακό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Το νέο εντυπωσιακό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
scottbrownrigg.com

Εδώ και χρόνια αποτελεί το αεροπορικό σταυροδρόμι που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία, όμως πλέον η Κωνσταντινούπολη ετοιμάζεται να μετατραπεί σε παγκόσμιο κέντρο συνάντησης, χάρη στο νέο αεροδρόμιό της, το οποίο θα κοστίσει συνολικά 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον επόμενο μήνα, το τζετ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι το πρώτο που θα προσγειωθεί στο νέο αεροδρόμιο, που εκτιμάται ότι μπορεί να «απειλήσει» την πρωτιά εκείνου της Ατλάντα, σε ό,τι αφορά την κίνηση των επιβατών.

Το νέο αεροδρόμιο θα έχει το μεγαλύτερο ενιαίο κτίριο τερματικού σταθμού στον κόσμο, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να υποδέχεται και θα αποχαιρετά 90 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, με τον αριθμό αυτόν να εκτοξεύεται στα 200 εκατομμύρια μόλις προστεθούν περισσότεροι τερματικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με το internationalairportreview, το νέο αεροδρόμιο μόλις ολοκληρωθεί θα εξυπηρετεί 350 διεθνείς προορισμούς και θα φιλοξενεί πάνω από 150 αεροπορικές εταιρείες.

Ο έκτασης 1,4 εκατ. m2 τερματικός σταθμός θα διαθέτει 143 «φυσούνες» για την επιβίβαση και αποβίβαση των ταξιδιωτών, 468 γκισέ, 114 σημεία για self check in και 228 σημεία ελέγχου διαβατηρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ