ΚΟΣΜΟΣ

Η Μισέλ Ομπάμα αποκαλύπτει το δώρο της Μελάνια Τραμπ στην τελετή παράδοσης στον Λευκό Οίκο

Η Μισέλ Ομπάμα αποκαλύπτει το δώρο της Μελάνια Τραμπ στην τελετή παράδοσης στον Λευκό Οίκο
EPA/KEVIN DIETSCH / POOL/ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Η Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε μετά από περισσότερο από έναν χρόνο τι περιείχε το δώρο που της έδωσε η Μελάνια Τραμπ την ημέρα της παράδοσης – παραλαβής του Λευκού Οίκου από τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στον Ντόναλντ Τραμπ.

Το μπλε κουτί που έδωσε η κ. Τραμπ στην τότε πρώτη κυρία των ΗΠΑ προκάλεσε την περιέργεια όλου του κόσμου. Η ίδια η Ομπάμα έμοιαζε σαστισμένη μπροστά στο δώρο, που δεν προβλεπόταν στο πρωτόκολλο και, όπως φάνηκε από τα βίντεο που αποτύπωσαν την σκηνή, δεν γνώριζε τι να το κάνει.

Σε συνέντευξή της σε αμερικάνικο talkshow η Μισέλ Ομπάμα είπε: «Όσα γίνονται σε μια τέτοια τελετή είναι όλα βάσει πρωτοκόλλου. Σου έχουν πει από πριν, "θα κάνεις αυτό, θα σταθείς εκεί"... Ποτέ δεν είχε ξαναφέρει κάποιος δώρο κι εγώ σκέφτομαι "οκ, πού, τι να κάνω τώρα με αυτό το δώρο;».

Ευτυχώς για την ίδια, ο σύζυγός της, Μπαράκ Ομπάμα, κατάλαβε ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση και πήρε το δώρο από τα χέρια της, πριν από την εθιμοτυπική φωτογραφία στην είσοδο του Λευκού Οίκου, και το έδωσε σε κάποιον υπάλληλο.

«Εξαφανίστηκαν οι πάντες, κανείς δεν ερχόταν να πάρει το κουτί», είπε η ίδια και συνέχισε: «Ενώ σκέφτομαι αν θα το κρατάω όταν θα βγουν οι φωτογραφίες, ο άντρας μου με έσωσε. Πήρε το κουτί και το πήγε μέσα. Αλλά όλοι τους είχαν εξαφανιστεί, το προσωπικό, όλοι... κι εγώ σκεφτόμουν: "τι να κάνω το κουτί"».

Σε ερώτηση για το τι περιείχε τελικά το μυστηριώδες κουτί η πρώην πρώτη κυρία αποκάλυψε πως «ήταν μια πολύ ωραία κορνίζα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ