ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεκροί από σύγκρουση τρένων στην Νότια Καρολίνα

ΗΠΑ: Νεκροί από σύγκρουση τρένων στην Νότια Καρολίνα
Φωτογραφία Αρχείου EPA/MATTEO BAZZI/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 70 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση ενός επιβατικού τρένου με ένα τρένο της Csx, που χρησιμοποιείται κυρίως για εργασίες εντός των αμαξοστασίων, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑόπως ανακοίνωσε το Παράρτημα Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών της Νότιας Καρολίνας (SCEMD).

Το επιβατικό τρένο της Amtrak, που εκτελούσε τη διαδρομή Νέα Υόρκη – Μαϊάμι, μετέφερε συνολικά 147 επιβαίνοντες – 139 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος.

«Τα τραύματα των επιβατών ποικίλουν: από αμυχές και μελανιές μέχρι βαριά κατάγματα. Όλοι οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε τοπικά νοσοκομεία», δήλωσε ο Ντέρεκ Μπέκερ του SCEMD.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 02:53 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) στο Λέξινγκτον και όπως ενημερώνει το τοπικό γραφείο του σερίφη το ένα εκ των δύο τρένων εκτροχιάστηκε από τις γραμμές.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι στους χώρους ενός σχολείου κοντά στον τόπο του δυστυχήματος στήθηκε ένα κέντρο παροχής πρώτων βοηθειών για τους επιβάτες και ότι όλοι τους έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια και δέχονται τις πρώτες βοήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό.

Στο σημείο επιχειρούν διάσωση μέλη του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και εθελοντές που αποφάσισαν να συνδράμουν στις προσπάθειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ