ΚΟΣΜΟΣ

State Department για Κουφοντίνα: Οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν άδεια

State Department για Κουφοντίνα: Οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν άδεια
Getty Images/Ideal Images/Drew Angerer / Staff

Καταδικάζει το State Department τη νέα χορήγηση διήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος θα περάσει την Παρασκευή για δεύτερη φορά τις πύλες των φυλακών Κορυδαλλού.

Σχολιάζοντας την χορήγηση άδειας στο μέλος της 17Ν η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Ντάουερτ, καταδίκασε την απόφαση για χορήγηση άδειας σε «έναν καταδικασμένο τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία 11 πολιτών».

«Πιστεύουμε επί της αρχής πως οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν άδεια από τις φυλακές», πρόσθεσε η Ντάουερτ και πρόσθεσε πως η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει μεταφέρει την ανησυχία της για αυτό στην ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως το State Department είχε καταδικάσει και την πρώτη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον περασμένο Νοέμβριο, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία για το ενδεχόμενο μη επιστροφής στη φυλακή του «Λουκά» της 17Ν, υπενθυμίζοντας πως «ορισμένα καταδικασμένα μέλη της 17 Νοέμβρη που είχαν βγει με άδεια στο παρελθόν στη συνέχεια εξαφανίστηκαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ