ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο Μεξικό: Μικροζημιές και αναστάτωση

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο Μεξικό: Μικροζημιές και αναστάτωση

Ισχυρός σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την Παρασκευή το Μεξικό, χωρίς, ευτυχώς, να αφήνει πίσω του νεκρούς ή τραυματίες.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, προκλήθηκαν μικρές ζημιές σε κτίρια στη νότια πολιτεία Οαχάκα αλλά δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.

Το επίκεντρο της σεισμικής εντοπίστηκε περίπου 145 χλμ από το Πουέρτο Εσκοντίνο στις ακτές του Ειρηνικού στην νότια Πολιτεία Οαχάκα και είχε εστιακό βάθος 24,6 χλμ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε δήλωσε πως προκλήθηκαν κάποιες επιφανειακές ζημιές σε κτίρια στην Οαχάκα και ο κυβερνήτης της Πολιτείας σημείωσε πως περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν βρεθεί χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

2018 02 17T003609Z 61195837 RC14BD173DE0 RTRMADP 3 MEXICO QUAKE

Στην Πόλη του Μεξικού κτίρια σείστηκαν και οι σειρήνες ηχήσαν, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και την Γουατεμάλα, στο νότο.

Τον Σεπτέμβριο ο σφοδρότερος σεισμός των τελευταίων δεκαετιών που έχει σημειωθεί στη χώρα στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 366 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους στην μεξικανική πρωτεύουσα, χιλιάδες έμειναν άστεγοι και δεκάδες κτίρια καταστράφηκαν.

Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι

Αμέσως μετά την ισχυρή δόνηση, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους στην Πόλη του Μεξικού. Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, άλλοι έκλαιγαν και άλλοι αγκαλιάζονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Για μερικά λεπτά, η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους σταμάτησε και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν έξω από τα σπίτια τους για λίγη ώρα.

«Από τις 19 Σεπτεμβρίου δεν φοβόμαστε τόσο» είπε ο Λουίς Ροντρίγκεζ, ένας υποδηματοποιός από την πόλη του Μεξικού.

Μια άλλη γυναίκα, όπως μεταδίδει το BBC, είπε: «Είναι πολύ τρομακτικό να πιστεύεις ότι το σπίτι σου μπορεί να σε καταπλακώσει μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ