ΚΟΣΜΟΣ

Για κατασκοπεία εξετάζονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Για κατασκοπεία εξετάζονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
Οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών ΑΠΕ/ΜΠΕ/EPAHakan Mehmet Şahin

Για κατασκοπεία εξετάζονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος, όπως δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας.

«Δεν τέθηκε θέμα ανταλλαγής» είπε επίσης ο Μπεκίρ Μποστάγ, αναφερόμενος στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η ένσταση στην απόφαση προφυλάκισης, που κατατέθηκε από τους δύο δικηγόρους των Ελλήνων στρατιωτικών, δεν έγινε δεκτή.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, παρατείνεται η κράτησή τους στις φυλακές της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους για την παράνομη είσοδό τους στην Τουρκία.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.

Στην Αδριανούπολη οι γονείς των στρατιωτικών

Από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Οι οικογένειες των δύο στρατιωτικών έφτασαν νωρίς το πρωί με ιδιωτικό αυτοκίνητο στις Καστανιές, απ’ όπου τους παρέλαβε τζιπ του Στρατού, με το οποίο πέρασαν τα σύνορα.

2018 03 05T121745Z 621887837 RC189A6E10E0 RTRMADP 3 GREECE TURKEY


Οι οικογένειες των δύο στρατιωτικών έξω από το δικαστήριο / Engin Ozmen/Dogan News Agency via REUTERS

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο δικαστήριο για να λάβουν άδεια να επισκεφτούν τους δύο προφυλακισμένους στρατιωτικούς.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους και έτσι οι οικείοι των Ελλήνων στρατιωτικών κατευθύνθηκαν προς τη φυλακή όπου κρατούνται οι δύο άντρες.

Κοτζιάς: Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο

Δήλωση για το θέμα της σύλληψης-κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στην Ανδριανούπολη, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, «η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ