ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σε όλο το Σάλσμπερι μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου κατασκόπου και της κόρης του

Συναγερμός σε όλο το Σάλσμπερι μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου κατασκόπου και της κόρης του
REUTERS/Peter Nicholls/File Photo

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρο το Σάλσμπερι, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη νευροτοξικής ουσίας στην παμπ και το εστιατόριο που είχαν επισκεφθεί ο Ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος και η κόρη του, λίγο πριν εντοπιστούν σε κωματώδη κατάσταση.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι Αρχές συνιστούν σε όσους έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο εστιατόριο και την παμπ, να πλύνουν τα ρούχα τους και να καθαρίσουν κάθε προσωπικό αντικείμενο που είχαν μαζί τους, όπως κινητά τηλέφωνα ή κοσμήματα, προκειμένου να αποφύγουν την μόλυνση.

Εκατοντάδες άνθρωποι εκτιμάται ότι επισκέφθηκαν τα δύο αυτά σημεία, από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής ως το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε και αποφασίστηκε το κλείσιμό τους.

Όπως τόνισε αξιωματούχος της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο κίνδυνος για το κοινό από την ουσία αυτή παραμένει χαμηλός. Αν και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος υγείας, είναι πιθανό ίχνη της ουσίας αυτής να βρίσκονται στα ρούχα ή τα προσωπικά τους αντικείμενα. Η επαναλαμβανόμενη επαφή του δέρματος με τα μολυσμένα αντικείμενα, θα μπορούσε να ενέχει μικρούς κινδύνους για την υγεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ