ΚΟΣΜΟΣ

Οι όροι που θέτει ο Τραμπ στον Κιμ για να συναντηθούν

Οι όροι που θέτει ο Τραμπ στον Κιμ για να συναντηθούν
REUTERS/Joshua Roberts

Τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών, αλλά και της πραγματοποίησης δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων θέτει, ως όρους ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως έκανε γνωστό μέσω συνέντευξής του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση,” δήλωσε ο Μνούτσιν στην εκπομπή “Meet the Press” όταν ρωτήθηκε για την δήλωση που είχε κάνει την Παρασκευή η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση χωρίς συγκεκριμένες κι επιβεβαιωμένες ενέργειες από την πλευρά της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ ο στόχος μιας συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών, είναι η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Νωρίτερα, ο Τραμπ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι ιστορικές συνομιλίες που αναμένεται να έχει μέχρι τα τέλη του Μαΐου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν θα στεφθούν από «πελώρια επιτυχία» ενώ επέμεινε στο ότι η Πιονγιάνγκ έχει δεσμευθεί να μην προχωράει στο εξής σε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.

«Πιστεύω ότι όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά, πιστεύω ότι θα έχουμε πελώρια επιτυχία, ότι θα είναι κάτι πολύ καρποφόρο. Έχουμε τεράστια υποστήριξη», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Είχε προηγηθεί ανάρτησή του στο twitter, στην οποία αναφερόταν στην υπόσχεση της Βόρειας Κορέας να σταματήσει τις πυραυλικές δοκιμές «έως και κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας».

«Η Βόρεια Κορέα δεν διεξήγαγε καμία πυραυλική δοκιμή από την 28η Νοεμβρίου του 2017 και υποσχέθηκε να μην το κάνει κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας. Πιστεύω ότι θα τηρήσουν αυτή τη δέσμευση» έγραψε ο μεγιστάνας στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ