ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η Αφρίν θα πέσει μέχρι το βράδυ

Ερντογάν: Η Αφρίν θα πέσει μέχρι το βράδυ
REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Την ελπίδα του ότι η συριακή πόλη Αφρίν θα πέσει «μέχρι σήμερα το βράδυ» στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων, οι οποίες άρχισαν στις 20 Ιανουαρίου στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής που ελέγχει τον θύλακο Αφρίν, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πλησιάσαμε λίγο στην Αφρίν. Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα προς τούρκους τοπικούς αξιωματούχους και πρόσθεσε: "Σύντομα η Τουρκία θα συντρίψει τους μαχητές στο βόρειο Ιράκ".

«Τσεκάρουμε τις φωλιές των τρομοκρατών στο βόρειο Ιράκ σε κάθε ευκαιρία. Σύντομα θα συντρίψουμε τους τρομοκράτες εκεί», σημείωσε ο Ερντογάν.

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπολύουν τακτικά επιδρομές κατά των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διατηρεί στρατόπεδα στα βουνά του βορείου Ιράκ, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει χθες πως οι τουρκικές δυνάμεις περικύκλωσαν πλήρως την πόλη.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως οι άμαχοι της Αφρίν απομακρύνονται με αυτοκίνητα μέσω ενός ειδικού διαδρόμου.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Τουρκία και η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια κοινή στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών στο Ιράκ μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα αυτή που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ