ΚΟΣΜΟΣ

Εντατικοί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στα διυλιστήρια του ISIS

Εντατικοί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στα διυλιστήρια του ISIS
Αεροσκάφος των ΗΠΑ απογειώνεται από αεροπλανοφόρο για να βομβαρδίσει στόχους στη Συρία Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Scott Fenaroli/Released

Οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς των πετρελαιοπηγών και διυλιστηρίων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), δήλωσε ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος. 

Αυτό που βλέπετε τις τελευταίες εβδομάδες είναι μια εντεινόμενη προσέγγιση που δεν αφορά απλώς περισσότερους βομβαρδισμούς, αλλά διαφορετικούς βομβαρδισμούς

Οι αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εντείνονται μια μέρα μετά τη συνάντηση Ομπάμα-Πούτιν με κύριο στόχο να στραγγαλίσουν οικονομικά τους τζιχαντιστές καταφέροντας καίριο πλήγμα στη βασική πηγή των εσόδων τους, δηλαδή τον μαύρο χρυσό. Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε συμμετοχή στις επιχειρήσεις και εκκρεμεί η τυπική έγκριση από το Κοινοβούλιο. Στη Μεσόγειο επίσης είναι και το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaule.

Όπως είπε ο αμερικανός στρατηγός, Τζο Ντάνφορντ, περίπου το 43% του εισοδήματος του Ισλαμικού Κράτους από το πετρέλαιο έχει επηρεαστεί από τις επιθέσεις της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ.

Βομβαρδίζεται ο,τιδήποτε έχει να κάνει με το πετρέλαιο, με έμφαση, όμως -τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο- τα πετρελαιοφόρα φορτηγά, καθώς μέσω αυτών γίνεται το λαθρεμπόριο από τους τζιχαντιστές -συνεπώς κατ' αυτόν τον τρόπο αποκτούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ