Η Μέι επιμένει ότι πίσω από την δηλητήριαση του Σκριπάλ είναι η Ρωσία
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, επέρριψε για μια ακόμη φορά την ευθύνη στην Ρωσία για την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια.
«Είμαι σαφής, με βάση τα στοιχεία που έχουμε, δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε άλλο συμπέρασμα απ’ αυτό που λέει ότι το ρωσικό κράτος ευθύνεται για ό,τι συνέβη στους δρόμους του Σόλσμπερι» δήλωσε η Μέι στο SkyNews, όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι ο Πούτιν ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι η Ρωσία δεν έχει σχέση με το περιστατικό αυτό.
Σημειώνεται πως την Κυριακή ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι κατηγορίες ότι Μόσχα έκανε κάτι τέτοιο είναι «ανοησίες», καθώς υποστήριξε ότι η χώρα του δεν διαθέτει τέτοια όπλα και ότι εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις βρετανικές Αρχές.
«Πρόκειται για μια νευροπαραλυτική ουσία της ομάδας Nοvichok (Νοβιτσόκ), το οποίο παρασκευάστηκε από σοβιετικούς και νομίζω ότι η Ρωσία έχει τα κίνητρα και την πρόθεση (σ.σ.να κάνει κάτι τέτοιο), τα οποία αποτελούν μέρος του μοντέλου συμπεριφοράς της Ρωσίας στην Ευρώπη, το οποίο παρατηρούμε» είπε η Τερέζα Μέι αναφερόμενη στην δηλητηριώδη ουσία, προσθέτοντας ότι «αυτό συνέβη στην Μεγάλη Βρετανία και θα μπορούσε να συμβεί και σε άλλη χώρα».
Mediterranean College: Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου η Open Day σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
19:23
Eκτός λειτουργίας το διυλιστήριο στην ρωσική πόλη Περμ μετά τις ουκρανικές επιθέσεις
19:15
Ο Ζελέσνκι καλεί τους συμμάχους να καλύψουν το κενό των 27 δισεκ. ευρώ για την άμυνα της Ουκρανίας
19:04
Παπαστράτος: Τζίρος άνω του 1 δισ. ευρώ και ισχυρή ανάπτυξη με νέες επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ
18:54