Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί με 37 θύματα στην Ανατολική Γκούτα
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: REUTERS/Omar Sanadiki

Τριάντα επτά άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή του Αρμπίν, έναν από τους τελευταίους ανταρτοκρατούμενους θύλακες της Ανατολικής Γκούτα, κοντά στη Δαμασκό, όπως ισχυρίζεται το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είπε ότι «τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα και εμπρηστικές βόμβες σκότωσαν τους άμαχους που είχαν καταφύγει σε μια σπηλιά». Τα θύματα υπέστησαν εγκαύματα και ασφυξία, διευκρίνισε.

Από τη Μόσχα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διέψευσαν αμέσως ότι έπληξαν την Ανατολική Γκούτα με εμπρηστικές βόμβες. «Η ρωσική αεροπορία δεν πλήττει κατοικημένες συνοικίες της Ανατολικής Γούτας και δεν χρησιμοποιεί, σε αντίθεση με τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εμπρηστικά πυρομαχικά», τόνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα Λευκά Κράνη, η οργάνωση των διασωστών που δραστηριοποιείται στις ανταρτοκρατούμενες ζώνες της Συρίας, έκανε λόγο για "φρικτή σφαγή", εξηγώντας με ένα μήνυμα στο Twitter ότι τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με τον Ραχμάν, οι βομβαρδισμοί αυτοί έγιναν πριν τεθεί σε ισχύ, τα μεσάνυχτα, η εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί με τους αντάρτες οι οποίοι ελέγχουν αυτόν τον θύλακα.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!