ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νεκροί και τραυματίες από φωτιά σε εμπορικό κέντρο

Ρωσία: Νεκροί και τραυματίες από φωτιά σε εμπορικό κέντρο
REUTERS/Dmitry Saturin

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 30 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή σε ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας, όπως ανακοίνωσε η ρωσική Ερευνητική Επιτροπή.

Άλλοι 17 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη, μετά την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο Ζίμνιαγια Βίσνια.

Οι αρχικές αναφορές κάνανε λόγο για τέσσερα νεκρά παιδιά. Οι τοπικές αρχές, ωστόσο, διευκρίνισαν αργότερα, ότι τα θύματα είναι πέντε -τρεις γυναίκες, ένας άνδρας και ένα παιδί.

Συνολικά 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν και από αυτούς οι 30 χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυκνούς καπνούς να ανεβαίνουν στον ουρανό, ενώ ορισμένοι άνθρωποι φαίνονται ναπηδάνε από τα παράθυρα του κτιρίου προκειμένου να σωθούν.

Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την εκκένωση του κτιρίου, περίπου 120 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το φλεγόμενο εμπορικό κέντρο.

Η πυρκαγιά, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ξεκίνησε από μια κινηματογραφική αίθουσα, κατέστρεψε περισσότερα από χίλια τετραγωνικά μέτρα του εμπορικού κέντρου. Τα αίτιά της προς το παρόν είναι αδιευκρίνιστα.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους, προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που παραμένουν παγιδευμένοι μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με το rt, στο εμπορικό κέντρο υπήρχε και ζωολογικός κήπος, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι εκατοντάδες ζώα που ζούσαν σε αυτόν, είναι νεκρά.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

https://www.instagram.com/p/BgvkVqDDF-e
https://www.instagram.com/p/Bgvgwvdjjo3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ