Κατηγορίες για «σύσταση τρομοκρατικής συμμορίας με στόχο τη διάπραξη εγκλημάτων» απαγγέλθηκαν στην σύντροφο του Ραντουάν Λακντίμ, του τζιχαντιστή που την προηγούμενη Παρασκευή σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στη νότια Γαλλία.

Η 18χρονη Μαρίν Π., που προσηλυτίστηκε στο ισλάμ, είχε συλληφθεί λίγο μετά την φονική επίθεση του συντρόφου της.

Στη διάρκεια της προφυλάκισής της η Μαρίν «διέψευσε ότι είχε σχέση με τα σχέδια» του συντρόφου της όμως όταν αναφέρθηκαν τα γεγονότα «δεν έδειξε να σοκάρεται», εξήγησε μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Στο μεταξύ, διαμάχη έχει ξεσπάσει σε πολιτικό επίπεδο, ενώ σήμερα η χώρα θα αποτίσει φόρο τιμής στον αξιωματικό της χωροφυλακής Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος «έπεσε ως ήρωας», σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η κυβέρνηση απέρριψε χθες τις επικρίσεις της δεξιάς και της άκρας δεξιάς.

«Σε όσους ισχυρίζονται, χωρίς να γνωρίζουν, ότι αυτή η επίθεση θα μπορούσε να αποφευχθεί, σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να υποσχεθούν στις Γάλλους μηδενικό κίνδυνο, απαντώ: αναλαμβάνουν, με την ελαφρότητά τους, μια πολύ βαριά ευθύνη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

Και στα δύο σώματα, βουλευτές και γερουσιαστές, απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του 25χρονου Γαλλομαροκινού Λακντίμ τηρώντας ενός λεπτού σιγής.

Σήμερα το πρωί, Τετάρτη, ο Μακρόν θα εκφωνήσει επικήδειο λόγο στη διάρκεια της τελετής που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Μπελτράμ.

Το απόγευμα θα τελεστεί λειτουργία στο Παρίσι στη μνήμη του αστυνομικού, ο οποίος θα ταφεί αύριο στην Καρκασόν.

Διαβάστε επίσης