Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακκιντζί τον Απρίλιο
Συνάντηση «κοινωνικού περιεχομένου», θα έχουν στις 16 Απριλίου ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί.
Στη σχετική ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται ότι η ειδική σύμβουλος του γενικού γραμματέα στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, «συνομίλησε με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και συμφώνησαν να συναντηθούν σε ανεπίσημο δείπνο στην οικία της», η οποία βρίσκεται στη «νεκρή ζώνη», στη Λευκωσία.
Λίγο πριν την ανακοίνωση, ο Μουσταφά Ακκιντζί δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή «δεν θα σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων».
Ανέφερε ότι χρειάζεται θέληση και βούληση για συνύπαρξη και ότι ο διάλογος είναι αναγκαίος, ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτή τη στιγμή οι Ελληνοκύπριοι «κλείνουν την πόρτα στο διάλογο». Επίσης δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι «είτε υπάρξει λύση, είτε όχι, θα εργαστούν για να αλλάξουν το καθεστώς τους». Ωστόσο, απέφυγε να πει περισσότερα για το θέμα αυτό.
Δεύτερη παράταση στην άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο
07:20
LIVE ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Τραμπ: «Η εκεχειρία με το Ιράν θα λήξει αν υπάρξει συμφωνία» - Ξανά στο «τραπέζι» οι δύο πλευρές
07:07
Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό - Απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες η μία χωρίς τις αισθήσεις της
07:05
Καιρός: Αίθριος σχεδόν σε όλη τη χώρα - Υποχωρεί η σκόνη και οι ισχυροί βοριάδες
07:00