ΚΟΣΜΟΣ

Στην Τουρκία για διήμερη επίσκεψη ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Στην Τουρκία για διήμερη επίσκεψη ο Βλαντιμίρ Πούτιν
EPA/ALEXEI DRUZHININ/SPUTNIK/KREMLIN POOL/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρίσκεται από σήμερα στην Τουρκία στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα. Ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί τόσο με τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ροχανί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο αναφορικά με την επίσκεψη, ο Πούτιν και ο Ερντογάν θα εγκαινιάσουν το εργοτάξιο της πρώτης μονάδας του τουρκικού πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικές συνεργασίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών, μετά και την πώληση στην Άγκυρα των ρωσικών πυραύλων S-400.

Αύριο, Τετάρτη, θα γίνει τριμερής συνάντηση με την συμμετοχή των προέδρων Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας, χώρες που έχουν δρομολογήσει τη λεγόμενη «Πρωτοβουλία της Αστάνα», η οποία προβλέπει διπλωματική επίλυση του Συριακού.

Σε ανάρτησή του στο twitter, χθες ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Αύριο, θα βάλουμε τα θεμέλια του γιγαντιαίου πυρηνικού εργοστασίου Άκουγιου των 20.000.000.000 δολαρίων, ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον της Τουρκίας και των τουρκικών-ρωσικών σχέσεων με τον αξιότιμο φίλο μου Βλαντιμίρ Πούτιν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ