ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Σκριπάλ: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του

Σεργκέι Σκριπάλ: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του
RTR/via Reuters

Έναν μήνα μετά την δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα, η κατάσταση της υγείας του Σεργκέι Σκριπάλ δείχνει σαφή σημάδια βελτίωσης, με τον Ρώσο πρώην κατάσκοπο να εξακολουθεί να νοσηλεύεται μεν, αλλά με τους γιατρούς να σημειώνουν πως δεν βρίσκεται πια σε κρίσιμη κατάσταση.

«Ο οργανισμός του ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία και η υγεία του βελτιώνεται σημαντικά», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των θεραπόντων ιατρών του πρώην διπλού κατασκόπου.

Τα ενθαρρυντικά νέα για την υγεία του έρχονται μόλις λίγα 24ωρα μετά την σαφή βελτίωση που παρουσίασε και η κόρη του, που επίσης δηλητηριάστηκε από τον ίδιο νευροτοξικό παράγοντα.

Μάλιστα η Γιούλια Σκριπάλ συνομίλησε τηλεφωνικά με την ξαδέρφη της Βικτόρια, με την κόρη του Ρώσου πρώην πράκτορα να ακούγεται να λέει «όλα είναι καλά, όλα αντιμετωπίζονται,όλοι πάμε καλύτερα, όλοι μας είμαστε ζωντανοί».

Η εκπομπή «60 λεπτά» του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου «Ρωσία 1» παρουσίασε τη μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική συνομιλία της Γιούλια Σκριπάλ.

Η Βικτόρια φαίνεται να ρωτάει τη ξαδέρφη της Γιούλια για την κατάσταση του πατέρα της και αυτή να απαντάει λέγοντας ότι «όλα είναι καλά και αυτή τη στιγμή εκείνος κοιμάται».

Συνεχίζει μάλιστα και λέει ότι «η κατάσταση της υγείας μας είναι φυσιολογική, κανένας μας δεν έχει προβλήματα που να μην μπορούν αποκατασταθούν» και «σύντομα θα πάρω εξιτήριο» (από το νοσοκομείο- σ.σ).

Στην αρχή της εκπομπής οι παρουσιαστές, ανέφεραν ότι η ίδια η Βικτόρια Σκριπάλ ήταν αυτή που τους έδωσε τη μαγνητοφωνημένη συνομιλία που είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητά της.

Σύμφωνα με το CNNi, η Γιούλια δηλώνει ευγνώμων για τη συμπαράσταση τόσο του κόσμου όσο και του προσωπικού του νοσοκομείου:

«Πρέπει να ευχαριστήσω πολύ κόσμο για την ανάρρωσή μου, αλλά θα ήθελα να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στους ανθρώπους που μας επισκέφθηκαν όταν και εγώ και ο πατέρας μου το είχαμε ανάγκη. Έπειτα πρέπει να ευχαριστήσω το προσωπικό του νοσοκομείου που έδειξε ιδιαίτερη επαγγελματικότητα και μας φρόντισε».

Την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει γνωστό ότι η κατάσταση της υγείας της Γιούλια Σκριπάλ έχει βελτιωθεί, ότι ήταν σε θέση να τρώει και να πίνει ενώ ο πατέρας της Σεργκέι παρέμενε στην εντατική.

Η Βικτόρια Σκριπάλ που είναι ξαδέρφη της Γιούλια είχε δηλώσει ότι θέλει να επισκεφθεί τη Βρετανία και να προσπαθήσει να φέρει τη Γιούλια πίσω στη Ρωσία.

Η ανακοίνωση της Γιούλια

Η Γιούλια Σκριπάλ «συνήλθε πριν από μία εβδομάδα και είναι στην ευχάριστη θέση να πει ότι ανακτά τις δυνάμεις της μέρα τη μέρα».

Η ανακοίνωση της κόρης του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα, που δηλητηριάσθηκε τον περασμένο μήνα με νευροτοξικό παράγοντα δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βρετανική αστυνομία.

«Είμαι βέβαιη πως αντιλαμβάνεσθε ότι το όλο επεισόδιο μού έχει δημιουργήσει κάποια σύγχυση και ελπίζω ότι θα σεβαστείτε την ιδιωτικότητά τη δική μου και της οικογενείας μου κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσής μου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ