ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους στην Αλγερία

Συντριβή αεροσκάφους στην Αλγερία
twitter

Στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Ιλιούσιν συνετρίβη την Τετάρτη κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης Μπλίντα στην επαρχία Μπουφαρίκ της Αλγερίας, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων δυτικά του Αλγερίου.

Οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό και την τύχη των επιβαινόντων στο αεροσκάφος είναι συγκεχυμένες, με το πρακτορείο Reuters να μιλά για πάνω από 100 επιβαίνοντες και πολλούς νεκρούς, ενώ από το αραβικό Asharq AL-awsat, γίνεται λόγος για τουλάχιστον 200 νεκρούς.

Σύμφωνα με το BBC στο αεροσκάφος επέβαιναν 103 επιβάτες (στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους) και πλήρωμα, ενώ εντοπίστηκε κι ένας επιζών.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία που επιχειρούν να απεγκλωβίσουν τυχόν τραυματίες και να τους απομακρύνουν από το σημείο στο οποίο συνετρίβη το αεροσκάφος στις 8 το πρωί τοπική ώρα, λίγο μετά την απογείωσή του, με προορισμό την πόλη Μπεσάρ.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πλάνα με το αεροσκάφος να φλέγεται. Τα πλάνα δείχνουν μαύρο καπνό να υψώνεται κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο και πλήθος αξιωματούχων ασφαλείας και άλλων προσώπων να βρίσκεται κοντά στον τόπο της συντριβής. Πίσω από τα δέντρα διακρίνεται η ουρά του αεροσκάφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ