Μέι: Οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι η Δαμασκός βρίσκεται πίσω από την επίθεση στη Ντούμα
Πηγή: Daniel Leal-Olivas/Pool via Reuters

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι συριακές Αρχές ευθύνονται για την επίθεση με χημικά εναντίον της πόλης Ντούμα και ότι τέτοιου είδους «σοκαριστικές επιθέσεις» δεν μπορούν να παραμένουν αναπάντητες.

Διαβάστε επίσης

«Η επίθεση με χημικά όπλα που διαπράχθηκε το Σάββατο στη Ντούμα στη Συρία ήταν μια σοκαριστική και βάρβαρη ενέργεια» σημείωσε η Μέι μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Αγγλία. «Η χρήση χημικών όπλων δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση. Έχουμε αρχίσει με ταχείς ρυθμούς να κατανοούμε τι συνέβη στο μέτωπο» επισήμανε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

«Όλες οι ενδείξεις είναι ότι το συριακό καθεστώς ευθύνεται και εργαζόμαστε με τους στενότερους συμμάχους μας για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν και επίσης πώς μπορούμε να προλάβουμε και να αποτρέψουμε την ανθρωπιστική καταστροφή που προκαλεί η χρήση χημικών όπλων στο μέλλον».

Ερωτηθείσα εάν θα ζητήσει να συγκληθεί το βρετανικό κοινοβούλιο, η Μέι απέφυγε να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα, υπογραμμίζοντας ότι εργάζεται με τους συμμάχους για την αποτροπή της χρήσης χημικών όπλων.


Διαβάστε επίσης

Για τρομοκρατία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο ύποπτος για την επίθεση στο Γουέστμινστερ

Βρετανός πολίτης ο άνδρας που παρέσυρε πεζούς με το αυτοκίνητό του έξω από το Κοινοβούλιο

Μέι: Ισχυρή η τρομοκρατική απειλή στη Βρετανία

Λονδίνο: Η στιγμή που το όχημα πέφτει πάνω στις μπάρες του Κοινοβουλίου