ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμη να δώσει το «πράσινο φως» για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία η Μέι

Έτοιμη να δώσει το «πράσινο φως» για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία η Μέι
REUTERS/Toby Melville

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως προκειμένου η Βρετανία να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ως απάντηση για την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το BBC.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, η πρωθυπουργός της χώρας θεωρεί πως ήρθε η ώρα να δράσει για να αποτραπεί νέα επίθεση με χημικά, την οποία νωρίτερα χαρακτήρισε ως «αποτρόπαια» και για την οποία επιρρίπτει ευθύνες προς τη Δαμασκό.

«Η επίθεση με χημικά όπλα που διαπράχθηκε το Σάββατο στη Ντούμα στη Συρία ήταν μια σοκαριστική και βάρβαρη ενέργεια» σημείωσε η Μέι μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Αγγλία. «Η χρήση χημικών όπλων δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση. Έχουμε αρχίσει με ταχείς ρυθμούς να κατανοούμε τι συνέβη στο μέτωπο» επισήμανε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Η Μέι δεν θα ζητήσει προηγουμένως την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, σημειώνει το BBC, χωρίς να κατονομάσει τις πηγές του.

Το πρακτορείο Reuters ήρθε σε επικοινωνία με εκπρόσωπο της βρετανίδας πρωθυπουργού, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ