Συρία: Η Ε.Ε. στηρίζει τις προσπάθειες να αποτραπεί η χρήση χημικών όπλων
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τις προσπάθειες να αποτραπεί η χρήση χημικών όπλων, τονίζει ανακοίνωση της Φεντερίκα Μογκερίνι.
Την ίδια ώρα, η κ. Μογκερίνι τονίζει ότι η Ε.Ε. καταδικάζει την «συνεχιζόμενη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς, όπως επιβεβαιώθηκε από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση Χρήσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ)».
«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Ε.Ε. ενημερώθηκε για τις στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας σε εγκαταστάσεις όπλων στη Συρία. Τα συγκεκριμένα αυτά μέτρα ελήφθησαν με μοναδικό σκοπό να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση χημικών όπλων και ουσιών από το συριακό καθεστώς».
Την ίδια ώρα, η Ε.Ε. ζήτησε από όλες τις χώρες, και ιδιαίτερα τη Ρωσία και το Ιράν, να εξασκήσουν την επιρροή τους στη Συρία για να αποτραπεί περαιτέρω χρήση χημικών.
Νέος εξωδικαστικός για χρέη άνω των 5.000 ευρώ και ελάχιστη δόση 50 ευρώ - Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα
09:11
Τα πιο cool hotel news μάς έρχονται από Μεσσηνία και Σαντορίνη μέχρι Μύκονο, Κέα και Πάρο
09:00
«Δεν φοβόμαστε τόσο τον πόνο όσο τον αποκλεισμό»: Πώς θεραπεύεται το ψυχικό τραύμα
08:54
Μάχη περί «εντιμότητας» στον δρόμο προς τις κάλπες: Σύγκρουση ΝΔ, ΕΛ.Α.Σ., ΠΑΣΟΚ για τα σκάνδαλα
08:47