ΚΟΣΜΟΣ

Στη Ντούμα την Τετάρτη ερευνητές του ΟΑΧΟ

Στη Ντούμα την Τετάρτη ερευνητές του ΟΑΧΟ
REUTERS/Ali Hashisho

Οι ερευνητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων θα μεταβούν στην Ντούμα της Συρίας την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε από τη Χάγη αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην πρεσβεία της Ρωσίας, ο Ιγκόρ Κιρίλοφ είπε ότι οι επιθεωρητές, που για λόγους ασφαλείας δεν έχουν πάει ακόμη στην Ντούμα, θα μπορέσουν να επισκεφθούν την περιοχή την Τετάρτη.

Ο Ρώσος αξιωματούχος εξήγησε ότι θα πρέπει πριν ξεκινήσει η αποστολή να αποναρκοθετηθούν οι δρόμοι που οδηγούν στην Ντούμα.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος μόνιμος εκπρόσωπος στον ΟΑΧΟ Αλεξάντερ Σούλγκιν εξέφρασε την έκπληξή του γιατί ο Οργανισμός, στη σημερινή συνεδρίασή του, δεν ενέκρινε το ψήφισμα που προωθούσαν η Μόσχα και η Τεχεράνη.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία πως «αλλοίωσε» τις αποδείξεις στη Ντούμα

Σύμφωνα με το Σούλγκιν στο σύντομο κείμενο εκφραζόταν η υποστήριξη του ΟΑΧΟ στην αποστολή των ειδικών του στη Συρία και μια έκκληση προς όλες τις πλευρές να φροντίσουν για την ασφάλεια των ερευνητών κατά την παραμονή τους στην Ανατολική Γκούτα.

«Το ρωσοϊρανικό προσχέδιο ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, ήταν ένα ισορροπημένο έγγραφο. Περιέργως, αυτό το καθαρά τεχνικό έγγραφο προκάλεσε πανικό μεταξύ των Δυτικών εταίρων... Ως αποτέλεσμα, ο πρόεδρος αποφάσισε να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση χωρίς να υιοθετηθεί κανένα κείμενο», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ