ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Βρήκαν βόμβα 500 κιλών σε σιδηροδρομικό σταθμό

Βερολίνο: Βρήκαν βόμβα 500 κιλών σε σιδηροδρομικό σταθμό
Reuters

Μεγάλο μέρος του κέντρου του Βερολίνου πρόκειται να εκκενωθεί την Παρασκευή (20/04)μετά τον εντοπισμό μιας βόμβας 500 κιλών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Μεταξύ των κτηρίων που πρόκειται να εκκενωθούν είναι ο κεντρικός σταθμός του Βερολίνου, τα υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών καθώς και το νοσοκομείο του γερμανικού στρατού αλλά και το συγκρότημα όπου στεγάζεται η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών (BND), εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στην περίμετρο ασφαλείας βρίσκονται κατοικίες, μουσεία και γραφεία, όμως είναι «πρόωρο» να εκτιμηθεί πόσοι άνθρωποι θα επηρεαστούν από την τεράστια επιχείρηση αυτή, η οποία θα ξεκινήσει στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας).

Καθώς θα κλείσει ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Βερολίνου, ο Hauptbahnhof, αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων από και προς τη γερμανική πρωτεύουσα. Μέχρι στιγμής η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ