Ζάεφ: Ελλάδα και πΓΔΜ πιο κοντά από ποτέ σε μια συνολική λύση
Πηγή: EPA/GEORGI LICOVSKI

Η πΓΔΜ ποτέ δεν ήταν πιο κοντά σε μια επίλυση της διένεξής της με την Ελλάδα, εκτίμησε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μια αποτυχία δεν θα ήταν «το τέλος του κόσμου».

Διαβάστε επίσης

«Πιστεύω ότι ποτέ δεν είχαμε καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε μια συνολική λύση… η οποία θα διαρκέσει για πάντα», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη που έδωσε χθες βράδυ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αλλά «εάν αυτή η διαφορά δεν επιλυθεί, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου», «θα ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα με τον έναν ή άλλο τρόπο», πρόσθεσε.

Ενώ επιβεβαίωσε ότι «ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος» έχει ήδη επιλυθεί, ο Ζόραν Ζάεφ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις, εξηγώντας ότι «αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη διαδικασία».

Η σύσταση για έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ είναι «μια ανοικτή πόρτα», δήλωσε ο Ζάεφ. «Είναι πολύ σημαντικό για την ΠΓΔΜ», δήλωσε. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι επίσης μια υπόσχεση «σταθερότητας» στην ήπειρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Οι χώρες της περιοχής «ποτέ δεν συνεργάστηκαν τόσο πολύ μεταξύ τους», δήλωσε.


Διαβάστε επίσης

Τα 10 σημεία της συμφωνίας των Πρεσπών στα οποία εστιάζουν στην πΓΔΜ ενόψει δημοψηφίσματος

πΓΔΜ: Με 41,5% προηγείται το «Ναι» στο δημοψήφισμα για το ονοματολογικό

Ζάεφ για δημοψήφισμα: Ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το μέλλον

πΓΔΜ: Στις 30 Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών