ΚΟΣΜΟΣ

Κανονιοβολισμοί για τα 92α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ

Κανονιοβολισμοί για τα 92α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ
Reuters

Προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ, που γιορτάζει τα 92 της χρόνια, μέλη της βασιλικής φρουράς έριξαν κανονιοβολισμούς από το Χάιντ Παρκ και τον Πύργο του Λονδίνου.

Αργότερα, το βράδυ, η βασίλισσα θα παρευρεθεί σε συναυλία που θα διεξαχθεί προς τιμήν της, όπου θα τραγουδήσουν αρκετοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ο Τομ Τζόουνς, η Κάιλι Μινόγκ και ο Σάγκι. Η συναυλία έχει ονομαστεί «Το Πάρτυ Γενεθλίων ης Βασίλισσας» και θα πραγματοποιηθεί στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Η φετινή εκδήλωση «βάζει τέλος» στην παράδοση που θέλει τη βασίλισσα Ελισάβετ να περνάει τα γενέθλιά της ιδιωτικά, με ελάχιστους δημόσιους εορτασμούς, παρότι υπήρξαν αρκετές εορταστικές διαδηλώσεις ανά τη χώρα όταν έγινε 90.

Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται στο τέλος μιας εβδομάδας κατά την οποία ηγέτες και αξιωματούχοι από 53 χώρες επισκέφθηκαν το Λονδίνο για τη Σύνοδο της Κοινοπολιτείας, όπου η βασίλισσα είναι επικεφαλής.

Ο Κάρολος ορίστηκε διάδοχος της βασίλισσας Ελισάβετ

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται σε απευθείας μετάδοση στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο του BBC. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν κυρίως στο “The Queen’s Commonwealth Trust”, τη φιλανθρωπική οργάνωση για τη νεολαία, στην οποία πρόσφατα ορίστηκε πρόεδρος, ο πρίγκιπας Χάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ