ΚΟΣΜΟΣ

Διπλή δολοφονία Κύπρος: Στις μαρτυρίες του 15χρονου γιου εστιάζονται οι έρευνες

Διπλή δολοφονία Κύπρος: Στις μαρτυρίες του 15χρονου γιου εστιάζονται οι έρευνες
Pixabay

Συνεχίζονται οι προσπάθειες εξιχνίασης της διπλής δολοφονίας στην Κύπρο καθώς σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των ανακριτών και ακολούθως θα ζητηθεί η έγκριση της Νομικής Υπηρεσίας προκειμένου να κληθεί για κατάθεση ο 15χρονος γιος της οικογένειας, ο οποίος χθες, Κυριακή, εξετάστηκε από ιατροδικαστές.

Στόχος είναι να δοθούν απαντήσεις για κάποια κενά που διαπιστώθηκαν, είτε από τους ανακριτές είτε από ιατροδικαστές, τόσο κατά τη νεκροψία όσο και κατά την αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος.

Εξελίξεις σημειώθηκαν και χθες, Κυριακή στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε ο ιδιώτης ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο 15χρονος, που είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας με θύματα τους θετούς του γονείς, υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση από τρεις ιατροδικαστές, στην παρουσία ψυχολόγου, συγγενικού του προσώπου και δικηγόρου της οικογένειας.

Η ιατροδικαστική εξέταση διενεργήθηκε από την Ελληνίδα καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Χαρά Σπηλιοπούλου και την Ελένη Αντωνίου, οι οποίες αμφότερες εκπροσωπούν τη Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και τον Μάριο Ματσάκη που εκπροσωπεί την οικογένεια.

Σημειώνεται πως το παιδί είχε αναφέρει ότι δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν στο σπίτι και σκότωσαν τους γονείς του, ενώ τον ίδιο τον είχαν κλείσει σε αποθήκη, διαβεβαιώνοντάς τον όμως ότι δεν θα του έκαναν κακό. Όταν κατάφερε να διαφύγει, μετέβη σε γειτονικό σπίτι χωρίς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να φέρει ρούχα αλλά μόνο εσώρουχο, ζητώντας βοήθεια και εξηγώντας μετά στην αστυνομία ότι το πάνω μέρος της πιτζάμας του είχε αφαιρεθεί όταν ο ένας εκ των δραστών τον τράβηξε από το κρεβάτι του για να τον οδηγήσει στην αποθήκη, ενώ το κάτω μέρος το αφαίρεσε ο ίδιος λόγω ζέστης στο μέρος.

Κανένα ίχνος παραβίασης

Στοιχείο που επίσης βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ανακριτών είναι το πώς η συρόμενη πόρτα της κουζίνας, απ' όπου το παιδί φέρεται να ανέφερε ότι οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι, δεν ήταν παραβιασμένη, τη στιγμή που τόσο σε αυτήν όσο και στις υπόλοιπες εισόδους είχαν τοποθετηθεί κλειδαριές ασφαλείας μετά από μια σειρά διαρρήξεων που είχαν σημειωθεί νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν από τις πρώτες έρευνες της αστυνομίας στον τόπο της τραγωδίας που είχε διαπιστωθεί ότι δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης των εισόδων ή των παραθύρων και ως εκ τούτου είχε αποκλειστεί το σενάριο της διάρρηξης με σκοπό τη ληστεία και έστρεψε τις έρευνες προς άλλη κατεύθυνση.

Σε μια προσπάθεια να εξεταστούν όλες οι πτυχές, πληροφορίες φέρουν τους ανακριτές να είχαν αποστείλει επιστολές σε τραπεζικά ιδρύματα για την αποκάλυψη των τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν έγιναν οποιεσδήποτε κινήσεις τον τελευταίο καιρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ