Υεμένη: Δεκάδες αντάρτες σκοτώθηκαν από επιδρομή της Σ. Αραβίας
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: REUTERS/Stringer

Δεκάδες αντάρτες, μεταξύ των οποίων ηγετικά τους στελέχη, έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Παρασκευής από την επιδρομή που πραγματοποίησε ο συνασπισμός δυνάμεων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya έδωσε στη δημοσιότητα έναν απολογισμό 38 νεκρών από την επιδρομή αυτή, η οποία είχε στόχο, σύμφωνα με το ίδιο, ένα κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στη Σαναά το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι.

Το κρατικό σαουδαραβικό δίκτυο El Ekhabariya μετέδωσε παράλληλα ότι τουλάχιστον δύο διοικητές των ανταρτών Χούτι βρίσκονται μεταξύ των νεκρών από την επιδρομή αυτή.

Στην Σαναά, οι αντάρτες Χούτι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, επιβεβαίωσαν ότι έγινε επιδρομή στην πρωτεύουσα, την οποία έχουν υπό τον έλεγχό τους, αλλά δεν διευκρίνισαν περαιτέρω.

Η αεροπορική αυτή επιδρομή έγινε την ώρα που στην περιοχή γίνονταν προετοιμασίες για την κηδεία του πλέον υψηλόβαθμου πολιτικού υπευθύνου των ανταρτών Χούτι, του Σάλεχ αλ Σάμαντ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 19 Απριλίου από επιδρομή στην επαρχία Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, η οποία είχε στόχο τον ίδιο και την ευθύνη γι αυτήν ανέλαβε ο συνασπισμός δυνάμεων υπό το Ριάντ.

Την ίδια ώρα, οι αντάρτες Χούτι ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν το Σάββατο οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους προς την νότια επαρχία Τζιζάν της Σαουδικής Αραβίας.

Οι πύραυλοι αυτοί εξαπολύθηκαν εναντίον "οικονομικών και ζωτικής σημασίας στόχων", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Saba.

Το Al Arabiya μετέδωσε σχετικά επικαλούμενο πηγές του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών ότι 4 πύραυλοι που είχαν στόχο την επαρχία αναχαιτίστηκαν.

Διαβάστε επίσης