ΚΟΣΜΟΣ

Η Γη είναι επίπεδη και η βαρύτητα... δεν υπάρχει!

Η Γη είναι επίπεδη και η βαρύτητα... δεν υπάρχει!
EPA/NASA HANDOUT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσημο συνέδριο πραγματοποίησαν οι υποστηρικτές της θεωρίας πως η Γη είναι επίπεδη στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας.

Στο «Flat Earth Convention», ομιλητής ήταν, μεταξύ άλλων, ο David Marsh, ο οποίος διατείνεται ότι μπορεί να αποδείξει όχι απλώς ότι η γη είναι επίπεδη, αλλά και ότι δεν υπάρχει βαρύτητα και δεν σημειώθηκε ποτέ το... Big Bang.

«Η έρευνά μου καταστρέφει την κοσμολογία του Big Bang. Βασίζεται στην ιδέα πως η βαρύτητα δεν υπάρχει και πως η μοναδική πραγματική δύναμη που υπάρχει στη φύση είναι η ηλεκτρομαγνητική», ανέφερε στην ομιλία του, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph.

Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του έδειξε τα ευρήματα των «πειραμάτων» που διεξήγαγε με μία εφαρμογής που εφηύρε ο ίδιος. Τι έκανε; Πραγματοποίησε επιστημονικά «πειράματα» στον κήπο του παρακολουθώντας την κίνηση του φεγγαριού στον ουρανό.

via GIPHY

Για ορισμένους «Flat Earthers» η Γη κινείται προς τα πάνω, γεγονός που συμβάλει στο να είμαστε «καρφωμένοι» στην επιφάνεια και να μην πέφτουμε. Αυτό μας συγκρατεί κατά τους ίδιους, όχι η βαρύτητα.

Αναφορικά με το κρίσιμο ερώτημα: Για ποιο λόγο ο άνθρωπος δεν πέφτει στις άκρες της Γης ή σε τοιχώματα, ο Darren Nesbit, ακόμη ένας εκ των ομιλητών, έκανε λόγο για το φαινόμενο «Pac-Man».

«Μα αυτό οφείλεται στο φαινόμενο "Pac-Man Effect", έτσι εξηγείται», είπε ο Nesbit. «Μια λογική εξήγηση είναι ότι ο χωροχρόνος αναδιπλώνεται διαρκώς και έτσι έχουμε αυτό που καλείται φαινόμενο Pac-Man», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ