ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην γιατρός Τραμπ: Μου υπαγόρευσε τη γνωμάτευση για την εξαιρετική κατάσταση της υγείας του

Πρώην γιατρός Τραμπ: Μου υπαγόρευσε τη γνωμάτευση για την εξαιρετική κατάσταση της υγείας του

«Μου υπαγόρευσε ολόκληρη την επιστολή. Δεν έγραψα ούτε ένα γράμμα». Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ο γιατρός Χάρολντ Μπόρνσταϊν έγραψε μια γνωμάτευση για την άριστη κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ και τώρα ο ίδιος αποκάλυψε στο CNNi ότι δεν την συνέταξε ο ίδιος

Κατά τη διάρκεια της αμερικανικής προεκλογικής περιόδου, ο Τραμπ ισχυρίστηκε αρκετές φορές ότι η Χίλαρι Κλίντον δεν είχε τη «σωματική αντοχή» που απαιτείται να έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, ο τότε υποψήφιος έδωσε στη δημοσιότητα τη γνωμάτευση του γιατρού του για την εξαιρετική κατάσταση της υγείας του…

«Η σωματική του δύναμη και οι αντοχές του είναι αξιοσημείωτες» έγραφε χαρακτηριστικά, και συνέχιζε: «Εάν εκλεγεί, μπορώ να πω μετά πεποιθήσεως ότι ο κ. Τραμπ θα είναι ο υγιέστερος άνθρωπος που έχει εκλεγεί ποτέ στο αξίωμα».

Ο γιατρός δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις εξετάσεις του Τραμπ. Αναφέρθηκε μόνο στην πίεση του τότε υποψήφιου, λέγοντας ότι είναι «εντυπωσιακά άριστη». Υπογράμμιζε, επίσης, ότι ο ασθενής του είχε χάσει κιλά την περασμένη χρονιά.

«Άριστη» ήταν, κατά τη γνωμάτευση, και η καρδιαγγειακή κατάσταση του Τραμπ. Το CNNi ζήτησε από τον Λευκό Οίκο να σχολιάσει τον ισχυρισμό του γιατρού αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση.

Ο Μπόρνσταϊν είπε στο CNNi ότι «δεν είχε χρόνο» και «έπρεπε να δει ασθενείς».

doctor


O Μπόρνσταϊν /Πηγή: CNNi

«Ο Τραμπ απαγόρευε το γράμμα και εγώ του έλεγα τι μπορούσε και τι δεν μπορούσε να βάλει… Ήρθαν και πήραν το γράμμα γύρω στις 16:00 εκείνη την ημέρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ