ΚΟΣΜΟΣ

Διπλό φονικό Κύπρος: Την ενοχή του παραδέχτηκε ο 33χρονος

Διπλό φονικό Κύπρος: Την ενοχή του παραδέχτηκε ο 33χρονος
@Cyprus_Police

Την δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου παραδέχθηκε ο 33χρονος συλληφθείς για το έγκλημα, στην Κύπρο, όπως ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ο ανακριτής της υπόθεσης, κ. Κουμέττου.

Ο ανακριτής και υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας έκανε αναφορά στα γεγονότα της υπόθεσης ενώ είπε ότι εναντίον του 33χρονου διερευνώνται 13 αδικήματα μεταξύ των οποίων και ο φόνος εκ προμελέτης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στην οικία της οδού Ζαλόγγου εντοπίστηκε ανοικτό παράθυρο κουζίνας, ενώ είπε πως δεν εντοπίστηκε ακόμα το πορτοφόλι του 60χρονου και ως εκ τούτου παραμένει άγνωστο τι κλάπηκε. Ο ανακριτής αναφέρθηκε και στις μαρτυρίες που υπάρχουν και δείχνουν την εμπλοκή του 33χρονου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης».

Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στη μαρτυρία, που φέρει τον 33χρονο ύποπτο να δήλωνε σε οικείο του πρόσωπο τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι «θα κάνει μια δουλειά που θα τον κάνει πλούσιο». Επίσης έγινε αναφορά στη μαρτυρία ότι δύο μέρες πριν το φόνο ο ύποπτος, φέρεται να δήλωσε «εάν γίνω πλούσιος θα αγοράσω όλα τα σπίτια εδώ. Έχω άνθρωπο μέσα και θα μας βοηθήσει».

Ο κ. Κουμέττου αναφέρθηκε επίσης στα όσα είπε ο 33χρονος κατά την σύλληψη του. Ειδικότερα, είχε πει στην αστυνομία ότι:

Θέλω να πω όσα ξέρω για την υπόθεση. Ξέρω τι έγινε εκείνο το βράδυ ως ένα σημείο. Ξέρω ποιοι εμπλέκονται και ποιο είναι το κίνητρο. Το σπίτι το ξέρω από το 2012 που πήγα για να κάνω κάτι δουλειές. Αυτό σχεδιαζόταν εδώ και πέντε χρόνια.

Αναφερόμενος στην ιατροδικαστική εξέταση ο κ. Κουμέττου αναφέρει ότι έδειξε εκδορές στο σώμα του 33χρονου. Ο ανακριτής της υπόθεσης ενημέρωσε επίσης το δικαστήριο ότι στο όχημα που οδηγούσε ο ύποπτος εντοπίστηκαν σημειώσεις για το έγκλημα που αφορούσαν τα θύματα. Ο 33χρονος κατονόμασε ως συνεργό του τον ετεροθαλή αδελφό του, που σύμφωνα πάντα με τον ύποπτο, του είπε «μαχαίρωσα τους και τους 2».

Οι καταθέσεις των υπόπτων

Ο κ. Κουμέττου αναφέρθηκε στην κατάθεση που λήφθηκε από τη συμβία του 33χρονου η οποία υποστήριξε ότι δεν είδε ποτέ να έχει στην κατοχή του «επιθετικά όργανα».

H 22χρονη ανακρινόμενη ενέπλεξε τον εαυτό της και ανέφερε ότι ο 33χρονος και ο 22χρονος που συνελήφθη τελευταίος είναι τα δύο πρόσωπα που μπήκαν στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου.

Η συμβία και ο ετεροθαλής αδελφός του περίμεναν τηλεφώνημα για να μεταβούν στην οικία να παραλάβουν τα κλοπιμαία. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, και οι τρείς ύποπτοι σε γραπτές καταθέσεις περιγράφουν τον ύποπτο ως αυτόν που οργάνωσε την κλοπή και αυτόν που σκότωσε τα δυο θύματα.

Το δικαστήριο ανανέωσε την κράτηση του 33χρονου για άλλες οκτώ ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ