Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε δύο βαλλιστικούς πυραύλους πάνω από το Ριάντ
Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε δύο βαλλιστικούς πυραύλους πάνω από την πρωτεύουσά της, Ριάντ, που είχαν εκτοξευθεί από την Υεμένη, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα.
Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, σύμμαχοι του Ιράν, ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση των πυραύλων κατά οικονομικών στόχων στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή υλικές ζημιές από την επίθεση, σύμφωνα με το Reuters.
Το περιστατικό σημειώνεται μία μέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει της ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, λόγω και των ανησυχιών που είχαν προκληθεί από τις ελλείψεις που παρουσίαζε η συμφωνία σχετικό με τον ρόλο που παίζει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης στις συγκρούσεις σε Υεμένη και Συρία.
Οι Χούτι έχουν κάνει σειρά επιθέσεων στη γειτονική τους χώρα, ως αντίποινα, όπως αναφέρουν, στις αεροπορικές επιδρομές του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού στην Υεμένη.
Σήμερα στη Βουλή η ψήφιση της ρύθμισης για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη - Τι προβλέπει
08:48
Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν θα απολογηθώ σε κανέναν - Άκυρο το ένταλμα σύλληψης»
08:44
Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η 29χρονη που μαχαίρωσε τον 24χρονο σύντροφό της
08:40
Κίνηση: Μεγάλες καθυστερήσεις στον Κηφισό - Μποτιλιάρισμα σε Κηφισίας και Αττική Οδό (χάρτης)
08:34