ΚΟΣΜΟΣ

Η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε τρεις Αμερικανούς

Η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε τρεις Αμερικανούς
KCNA/via REUTERS

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως τρεις Αμερικανοί που κρατούνταν στη Βόρεια Κορέα έχουν αφεθεί ελεύθεροι και επιστρέφουν στην χώρα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο είναι καθ΄οδόν (σσ. για τις ΗΠΑ) μαζί με τρεις υπέροχους κυρίους που όλοι αναμένουν να συναντήσουν. Φαίνεται πώς η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή», αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο twitter, σημειώνοντας πως ο Πομπέο είχε «καλές επαφές» με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Επίσης, σύμφωνα με τον Τραμπ, έχει κλειδώσει η ημερομηνία και ο τόπος της αναμενόμενης συνάντησης με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι τρεις Αμερικανοί, Kim Dong Chul, Kim Hak-song και Kim Sang Duk, σύμφωνα με το CNNi κρατούνταν εδώ και μήνες στη Βόρεια Κορέα. Ο πρώτος, είχε συλληφθεί πριν την εκλογή του Τραμπ, ενώ οι δύο την άνοιξη του 2017, με την κατηγορία ότι απειλούσαν το καθεστώς του Κιμ με "εχθρικές πράξεις".

Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Πομπέο στην Πιονγκγιάνγκ μέσα σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τις έξι εβδομάδες.

Όταν είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας για συνομιλίες με τον ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας και άλλους αξιωματούχους, ήταν ακόμη διευθυντής της CIA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ