ΚΟΣΜΟΣ

Ιρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους κατά του Ισραήλ

Ιρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους κατά του Ισραήλ
REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo

Περίπου 20 ρουκέτες εβλήθησαν από το συριακό τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν εναντίον ισραηλινών θέσεων, το επιτελείο κάνει λόγο για ενέργεια ιρανικών δυνάμεων

Ιρανικές δυνάμεις που βρίσκονται στα υψίπεδα του Γκολάν, στο τμήμα της Συρίας, εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους κατά ισραηλινών θέσεων.

«Εκτοξεύτηκαν περίπου είκοσι πύραυλοι από τις ιρανικές δυνάμεις κατά ισραηλινών στόχων στα υψίπεδα του Γκολάν» δήλωσε σήμερα Πέμπτη (10/5) ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Ισραήλ αναχαίτισε μερικούς από αυτούς και πως δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα καθώς και ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν στις ισραηλινές θέσεις ήταν «περιορισμένες».

Νωρίτερα (λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης), είχε γίνει γνωστό από τον ισραηλινό στρατό ότι «ήχησαν στην περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν» πολλές από τις σειρήνες του συστήματος αεράμυνας,.

Στη λακωνική ανακοίνωσή του, το ισραηλινό επιτελείο διευκρίνισε ότι «οι λεπτομέρειες ερευνώνται» όσον αφορά τα αίτια του γεγονότος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ