ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνικής καταγωγής ο 17χρονος μακελάρης του Τέξας

Ελληνικής καταγωγής ο 17χρονος μακελάρης του Τέξας
Courtesy HCSO/Handout via REUTERS

Στη δημοσιότητα έδωσε το αμερικανικό δίκτυο CBS Νews το όνομα του μακελάρη του Τέξας, ο οποίος, όπως υποδεικνύει το όνομά του, είναι ελληνικής καταγωγής.

Πρόκειται για τον 17χρονο Δημήτρη Παγουρτζή, που φέρεται να ήταν μαθητής του λυκείου Σάντα Φε, και ο οποίος έστρεψε όπλο κατά συμμαθητών και δασκάλων.

Αμερικανικά και βρετανικά δίκτυα μεταδίδουν φωτογραφίες από προφίλ στο Facebook που φέρεται να ανήκει στον 17χρονο μακελάρη.

Ο Παγουρτζής φαίνεται ότι είχε αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες του ίδιου να φορά ένα μπλουζάκι με τη φράση Born to Kill (Γεννημένος για να σκοτώνω) ενώ σε άλλον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν φωτογραφίες του με ένα όπλο και ένα μαχαίρι.

Η σελίδα του στο Facebook έχει πλέον απενεργοποιηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 17χρονο, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, λίγη ώρα αφότου ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί.

shooter3

Στο αίμα βάφτηκε το Λύκειο Σάντα Φε

Ο απολογισμός της επίθεσης είναι δραματικός… Σύμφωνα με τον σερίφη της περιοχής, «οκτώ έως 10 άτομα σκοτώθηκαν» ενώ υπάρχουν και τραυματίες. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι, κατά τον σερίφη, μαθητές του λυκείου.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά το μακελειό έγινε γνωστό ότι οι Αρχές εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς, τοποθετημένους περιμετρικά γύρω από το λύκειο

Το CNNi μεταδίδει ότι ο δράστης συνελήφθη ενώ έχει προσαχθεί και ένα δεύτερο άτομο, για πιθανή εμπλοκή στο αιματηρό περιστατικό.

Στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του γραφείου του σερίφη της κομητείας Χάρις γινόταν λόγος για ένα «περιστατικό με πολλά θύματα» και διευκρινιζόταν ότι «οι τραυματίες λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες».

Αναφέρθηκε ακόμη ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, όμως προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η σοβαρότητα των τραυμάτων του.

Το Σάντα Φε βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Χιούστον.

«Έκπληξη!»

Οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων σοκάρουν ακόμη και τους πιο ψύχραιμους… Σύμφωνα με αμερικανικά δίκτυα, ο δράστης φώναξε «έκπληξη!» πριν αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως.

Η 14χρονη Angelica Martinez, δήλωσε στο CNNi ότι εκείνη οι συμμαθητές της εκκένωσαν το σχολείο μόλις άκουσαν τον συναγερμό της ασφάλειας.

«Στεκόμασταν όλοι έξω από το σχολείο και ούτε πέντε λεπτά αργότερα αρχίσαμε να ακούμε τους πυροβολισμούς» είπε η μαθήτρια, και συμπλήρωσε: «Τότε άρχισαν όλοι να τρέχουν, παρά τις εντολές των καθηγητών που μας έλεγαν να μην φύγουμε, εμείς αρχίσαμε να τρέχουμε…».

Ο Ρίτσαρντ Άλεν, πατέρας μιας μαθήτριας, περιέγραψε στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK ότι έφθασε στην περιοχή λίγο αφότου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και είδε να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα. «Ο γιος μου είπε ότι κάποιος μπήκε σε αίθουσα διδασκαλίας των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πολλών μαθητών», είπε ο Άλεν.

«Ένα πρόσωπο εισέβαλλε με ένα τουφέκι και άρχισε να πυροβολεί και ένα κορίτσι τραυματίστηκε στο πόδι» δήλωσε μια αυτόπτης μάρτυρας, η Νίκι, στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK.

Η ίδια διευκρίνισε ότι τα παιδιά έτρεξαν να σωθούν.

Ενημερώθηκε ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό και αντέδρασε μέσω Twitter.
«Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Τέξας. Οι αναφορές είναι ανησυχητικές. Ο θεός να τους ευλογεί όλους» έγραψε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ