Χουλουσί Ακάρ: Αν υπάρξει ανάγκη, θα εκτελέσουμε το καθήκον μας στο Αιγαίο
«Αν υπάρξει ανάγκη στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για το έθνος και τη πατρίδα μας θα εκτελέσουμε το καθήκον μας χωρίς κανένα δισταγμό», τόνισε την Κυριακή ο Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ.
Απηύθυνε μάλιστα και προειδοποίηση, χωρίς να αναφέρει τον αποδέκτη, «ας μην κάνουν κάποιοι λάθος υπολογισμούς»
Η νέα δήλωση του Τούρκου στρατιωτικού μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, «Anadolu». Είχε προηγηθεί, πριν από μερικές μέρες άλλη δήλωσή του, στην οποία σημείωνε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο για να προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και «δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία τετελεσμένων».
Μιλώντας στους στρατηγούς, μετά την τελευταία φάση της στρατιωτικής άσκησης Efes 2018 που διεξάγεται στα παράλια του Αιγαίου, ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σημείωσε πως «από την πλευρά μας γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Η Τουρκία θα είναι εγγύηση για αυτό».
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, συνέχισε, «προστατεύουν με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού μας, που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες, σε όλες τις θάλασσες και δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων».
Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουν τα προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου῾ στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να διασφαλίζουν την ειρήνη και ασφάλεια με βάση τις διεθνείς συνθήκες».
Nεκρός εντοπίστηκε 47χρονος μέσα σε αλιευτικό σκάφος στην Ιχθυόσκαλα Πατρών
15:50
Liveblog: «Οι συνομιλίες στο Ισλαμαμπάντ είναι η μόνη διέξοδος πριν πέσουν βόμβες» δηλώνει ο Τραμπ
15:49
Βόλος: Έπεισαν γυναίκα να αφήσει στην αυλή 50.000 ευρώ και κοσμήματα για να μην πάθει ηλεκτροπληξία
15:39
Συνελήφθη 48χρονος στο Ελ. Βενιζέλος με περισσότερα από 7.000 λαθραία καπνικά προϊόντα (pic)
15:35