ΚΟΣΜΟΣ

Μηνύουν τους γονείς του μακελάρη του Τέξας

Μηνύουν τους γονείς του μακελάρη του Τέξας
Courtesy Galveston County Sheriff's Office/Handout via REUTERS

Μήνυση κατά των γονέων του μακελάρη  του Τέξας Δημήτρη  Παγουρτζή κατέθεσε η οικογένεια ενός εκ των θυμάτων, ισχυριζόμενη ότι ο πατέρας του 17χρονου δεν φύλασσε σε ασφαλές σημείο τα όπλα του.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν προ ημερών ότι ο Παγουρτζής χρησιμοποίησε ένα πιστόλι και μια επαναληπτική καραμπίνα που ανήκαν νόμιμα στον πατέρα του.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί είχαν ανακοινώσει ότι ο πατέρας του Παγουρτζή δεν κλείδωνε τα όπλα του αλλά απλώς τα τοποθετούσε μέσα σε μια ντουλάπα.

Στο Τέξας, όπως και αρκετές άλλες πολιτείες, είναι παράνομο τα όπλα να φυλάσσονται σε χώρους όπου είναι εύκολα προσβάσιμα από άτομα κάτω των 17 ετών. Παιδιά και έφηβοι απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με όπλα, παρά μόνο εάν είναι παρόντες ή γονείς τους ή εάν έχουν πάει για κυνήγι.

Σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι οι γονείς παραβιάζουν αυτόν τον νόμο και ένα παιδί τραβήξει τη σκανδάλη, τότε οι ενήλικες βρίσκονται αντιμέτωποι με πλημμέλημα και μπορεί να φυλακιστούν έως και ένα χρόνο.

Τη μήνυση κατέθεσε η οικογένεια του 17χρονου Κρις Στόουν, που έπεσε νεκρός από τα πυρά του Παγουρτζή στο λύκειο Σάντα Φε.

Αντίστοιχες μηνύσεις έχουν κατατεθεί από οικογένειες θυμάτων και στο παρελθόν, ιδιαίτερα σε μακελειά σε σχολεία.

Οι γονείς του Στόουν ισχυρίζονται, επίσης, ότι η μητέρα και ο πατέρας του Παγουρτζή δεν ενημέρωσαν τον κόσμο για τις «επικίνδυνες τάσεις» του 17χρονου και δεν φρόντισαν να του παράσχουν ψυχιατρική βοήθεια.

Ο Nicholas Poehl, δικηγόρος της οικογένειας Παγουρτζή, είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ότι χειρίζεται μόνο την υπόθεση του 17χρονου και αρνήθηκε να σχολιάσει τη μήνυση.

Δεν γνώριζε, επίσης, εάν οι γονείς του Παγουρτζή σκόπευαν να ζητήσουν τη βοήθεια κάποιου άλλου δικηγόρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ