ΚΟΣΜΟΣ

Ντιμιτρόφ: Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό

Ντιμιτρόφ: Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό
REUTERS/Costas Baltas

Αισιόδοξος για λύση στο ονοματολογικό έως τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στις 28 Ιουλίου εμφανίστηκε οΝικολά Ντιμιτρόφ, που από τις Βρυξέλλες εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται πλέον στο «τελικό στάδιο».

Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, δήλωσε ότι Κυριακή βράδυ είχε μια «καλή συνάντηση» με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά και προσέθεσε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο με νομικούς εμπειρογνώμονες και των δύο χωρών.

Την ίδια ώρα, εκτίμησε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της πΓΔΜ.

Σχετικά με την συνάντηση που είχε σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, ο Ν. Ντιμιτρόφ είπε ότι τους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για τις προσπάθειες που γίνονται και σε «διμερές» επίπεδο για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, καθώς και πόσο σημαντική θα ήταν η επίλυση αυτού του θέματος για όλη την περιοχή των Βαλκανίων.

Παράλληλα, ο Ν. Ντιμιτρόφ ενημέρωσε τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα του, αναφορικά με το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ