ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Τραμπ-Κιμ Καρντάσιαν στον Λευκό Οικό

Συνάντηση Τραμπ-Κιμ Καρντάσιαν στον Λευκό Οικό
REUTERS/Carlos Barria

Η γνωστή τηλεοπτική σταρ Κιμ Καρντάσιαν Ουέστ, επισκέφτηκε χθες το απόγευμα τον Λευκό Οίκο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της μεταρρύθμισης του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης της Αμερικής.

Η Καρντάσιαν έχει ευαισθητοποιηθεί με το συγκεκριμένο θέμα πρόσφατα καθώς έχει εκφράσει πολλές φορές την υποστήριξή της προς την Άλι Μαρί Τζόνσον, μια γυναίκα 63 χρονών που είναι φυλακισμένη εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και εκτίει ισόβια κάθειρξη για κατοχή κοκαϊνης και ξέπλυμα χρήματος. Τα εγκλήματά της δεν περιλάμβαναν ίχνος βίας.

Τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης ενημερώνουν επίσης ότι η Καρντάσιαν βρέθηκε και με τον Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλο του προέδρου και σύζυγο της κόρης του προέδρου Ιβάνκα, και ο οποίος έχει αναλάβει την μεταρρύθμισης του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης.

Τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ όσο και η σταρ δημοσίευσαν σχόλια στο Twitter σχετικά με την συνάντησή τους. : «Σπουδαία συνάντηση με την Κιμ Καρντάσιαν σήμερα, μιλήσαμε για τη μεταρρύθμιση στις φυλακές και τις καταδίκες», έγραψε ο Τραμπ ενώ ανάρτησε και φωτογραφία από την συνάντηση.

Από την πλευρά της, η Καρντάσιαν έγραψε ότι «θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Τραμπ για τον χρόνο που μου αφιέρωσε το απόγευμα. Ελπίζουμε ότι ο πρόεδρος θα επιδείξει επιεικεία στην Τζόνσον». Εξέφρασε ακόμα ελπιδοφόρο μήνυμα λέγοντάς ότι, «Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της Τζόνσον και ελπίζουμε ότι αυτή, όπως και πολλοί σαν αυτήν, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή».

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε παλέψει για την μεταρρύθμιση των Αμερικανικών νόμων, πολλοί εκ των οποίων φέρουν βαριές ποινές και στοχοποιούν κυρίως ευάλωτους πληθυσμούς, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει την υποστήριξη του Κονγκρέσου.

Ενώ ο πρόεδρος Τραμπ θεωρείται ότι τηρεί πιο αυστηρή γραμμή στο συγκεκριμένο θέμα, ο 45ος πρόεδρος απένειμε πριν μία βδομάδα χάρη μετά θάνατον στον διάσημο πυγμάχο Τζακ Τζόνσον, ο οποίος απεβίωσε το 1946. Ο Τζόνσον είχε καταδικαστεί βάσει κατηγοριών για εμπόριο λευκής σάρκας καθώς τηρούσε σχέση με μία λευκή γυναίκα. Ο Τραμπ χαρακτήρισε το γεγονός ως μία υπόθεση "αδικίας που είχε φυλετικά κίνητρα", ενώ ασχολήθηκλε με το θέμα μετά από παραπομπή του ηθοποιού Σιλβέστερ Σταλόνε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ