ΚΟΣΜΟΣ

«Κεραυνοί» της Άγκυρας για την απελευθέρωση των Τούρκων στρατιωτικών

«Κεραυνοί» της Άγκυρας για την απελευθέρωση των Τούρκων στρατιωτικών
EPA/RAHAT DAR

Με σκληρή γλώσσα σχολίασε η Άγκυρα την απελευθέρωση και των τελευταίων τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών στη χώρα μας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ να κατηγορεί την Ελλάδα πως στηρίζει «πραξικοπηματίες, τρομοκράτες και γκιουλενιστές» και να επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Ο Μποζντάγ ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι πρόκειται για μια πολιτική απόφαση.

«Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει υποστεί πολλά από πραξικοπήματα, όπως και η Τουρκία. Αναφορικά με την έκδοση εγκληματιών, υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μία χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες να επιστρέφονται στην Τουρκία» είπε ο Τούρκος πολιτικός, και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα προστατεύει τους γκιουλενιστές τρομοκράτες, οι οποίοι προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Το ελληνικό κράτος τους έδωσε στήριξη. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε. Νομίζαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τηρούσε την υπόσχεσή του.. Αλλά δεν τους επέστρεψε. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει μια πολιτική κατεύθυνση».

Μάλιστα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, είπε: «Είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, να τους πακετάρουμε και να τους επιστρέψουμε στην Τουρκία».

Σε απόρρητη τοποθεσία οι Τούρκοι στρατιωτικοί

Νωρίτερα το απόγευμα, έγινε γνωστό ότι ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Οι τέσσερις κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, από όπου και αποχώρησαν λόγω παρέλευσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης (18μηνο).

Πλέον θα διαμένουν σε απόρρητη τοποθεσία, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, με απόφαση που επικυρώθηκε σε ανώτατο βαθμό από τον Άρειο Πάγο, έχει απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των «8» στην Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ