ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ πΓΔΜ: Η ποιότητα της συμφωνίας πιο σημαντική από οποιαδήποτε προθεσμία

ΥΠΕΞ πΓΔΜ: Η ποιότητα της συμφωνίας πιο σημαντική από οποιαδήποτε προθεσμία
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η ποιοτική λύση στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ είναι πολύ πιο σημαντική σε σχέση με οποιαδήποτε προθεσμία και χρονικό περιθώριο για την οριστικοποίηση της συμφωνίας που αφορά στο ονοματολογικό, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η πΓΔΜ εργάζεται σκληρά για να επιτευχθεί αυτή πριν από τη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Με ανακοίνωσή του, το σκοπιανό ΥΠΕΞ τονίζει ακόμη ότι υπάρχει καλή θέληση και ότι έχουν επιτευχθεί σημαντικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

«Σε αυτή τη συγκυρία, όπως και σε οποιαδήποτε διαδικασία αυτού του χαρακτήρα, είναι απαραίτητο οι ομάδες εργασίας να καταγράψουν την εν λόγω καλή θέληση σε κείμενο συμφωνίας, το οποίο θα αντικατοπτρίζει καταλλήλως τις ουσιαστικές παραμέτρους, που χαρακτηρίζουν την πολιτική κατανόηση που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Με αυτό το στόχο, η πΓΔΜ εργάζεται σκληρά για να επιτευχθεί αυτό το ταχύτερο δυνατό και πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζουμε ότι θέματα τόσο μεγάλης σημασίας δεν επωφελούνται από τυχόν βιαστικές δραστηριότητες».

«Η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας και η ανάγκη να φτάσουμε σε μία βιώσιμη λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές υπερβαίνουν κατά πολύ την ανάγκη τήρησης οποιονδήποτε προθεσμιών για την οριστικοποίηση της διαδικασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ