ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Λαϊκίστικες, ισλαμοφοβικές και ρατσιστικές οι κινήσεις της Αυστρίας

Τουρκία: Λαϊκίστικες, ισλαμοφοβικές και ρατσιστικές οι κινήσεις της Αυστρίας
REUTERS/Umit Bektas

«Λαϊκίστικη», «ισλαμοφοβική» και «ρατσιστική» χαρακτήρισε η Τουρκία την απόφαση της Αυστρίας να κλείσει επτά τεμένη της χώρας και να απελάσει έως και 60 ιμάμηδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό.

«Το κλείσιμο από την Αυστρία επτά τεμενών και η απέλαση ιμάμηδων είναι αποτέλεσμα του λαϊκιστικού, ισλαμοφοβικού, ρατσιστικού κύματος διακρίσεων σε αυτή τη χώρα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συντηρητική κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά μια επιχείρηση κατά του «πολιτικού ισλάμ» στη χώρα.

Τα σχέδια της αυστριακής κυβέρνησης παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία εκτός από τον Κουρτς παρόντες ήταν και ο ακροδεξιός αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και ο υπουργός Εσωτερικών Κικλ.

Έως και 60 ιμάμηδες που συνδέονται με την Τουρκία και οι οικογένειές τους, δηλαδή 150 άτομα συνολικά, ενδέχεται να απελαθούν από την Αυστρία, εξήγησε από την πλευρά του ο Κικλ.

Σε κάποιες περιπτώσεις η διαδικασία απέλασης ιμάμηδων που χρηματοδοτούνται από την Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει, διευκρίνισε ο ίδιος, που είναι μέλος του ακροδεξιού κόμματος FPO.

«Οι παράλληλες κοινωνίες του πολιτικού ισλάμ και οι τάσεις ριζοσπαστικοποίησης δεν έχουν θέση στη χώρα μας», τόνισε από την πλευρά του ο Κουρτς, ενώ ο Στράχε υπογράμμισε ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ