Παρότι το κείμενο της συμφωνίας που υπέγραψαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια της ιστορικής τους συνάντησης στη Σιγκαπούρη δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την υπογραφή του, «πρόδωσαν» το περιεχόμενό του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στους δημοσιογράφους ενημέρωσε πως θα ξεκινήσει πολύ σύντομα η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ενώ ο Κιμ Γιογνκ Ουν τόνισε πως ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας πολύ σημαντικών αλλαγών.

Οι φωτογραφίες του εγγράφου που υπεγράφη από τις δύο πλευρές μαρτυρούν το περιεχόμενο του μυστηριώδους κειμένου. Ουσιαστικά δείχνουν πως Τραμπ και Κιμ συμφώνησαν να προχωρήσουν στην αποπυρηνικοποίηση και να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας.

Το έγγραφο, σύμφωνα με το CNNi, γράφει:

Ο πρόεδρος Τραμπ και ο Κιμ Γιογνκ Ουν προχώρησαν σε μία περιεκτική, εις βάθος και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το χτίσιμο νέων σχέσεων ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας και το χτίσιμο μίας διαρκούς και εύρωστης ειρηνευτικής συμφωνίας στην κορεατική χερσόνησο. Ο πρόεδρος Τραμπ δεσμεύτηκε στην παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στην Βόρεια Κορέα, και ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανέλαβε τη σταθερή του δέσμευση να ολοκληρώσει την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.  

2018 06 12T062350Z 1988815491 RC142D455100 RTRMADP 3 NORTHKOREA USA

REUTERS/Jonathan Ernst

Οι φωτογράφοι μπόρεσαν να αποτυπώσουν το κείμενο όταν ο Ντόναλντ Τραμπ το ύψωσε για να δείξει τις υπογραφές.

Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν το κείμενο μετά την «φανταστική», όπως την χαρακτήρισε ο πλανητάρχης, συνάντηση τους.

Θα καλέσω τον Κιμ στον Λευκό Οίκο

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την υπογραφή του κειμένου, ο πρόεδρος Τραμπ σημείωσε πως ανέπτυξε έναν «πολύ ιδιαίτερο δεσμό» με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. «Ήταν τιμή μου να είμαι μαζί σου», είπε ο πλανητάρχης απευθυνόμενος στον συνομιλητή του.

Ερωτώμενος αν θα καλέσει τον Κιμ στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως «φυσικά, θα το κάνω».

 «Είναι ένας άξιος διαπραγματευτής», είπε ο Τραμπ, συμπληρώνοντας πως ο Κιμ «διαπραγματεύεται για τον λαό του». «Έμαθα ότι είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος. Επίσης, έμαθα ότι αγαπάει πολύ την χώρα του», αποκάλυψε ο πλανητάρχης.

Η σημαντική ημέρα έκλεισε με τους δύο ηγέτες να σφίγγουν τα χέρια με φόντο τις σημαίες των χωρών τους.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!