Πρόεδρος πΓΔΜ: Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν λύνεται μέσω τηλεφώνου
Σκληρή ανακοίνωση για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων εξέδωσε ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ισχυριζόμενος ότι τόσο σημαντικά ζητήματα δεν μπορούν να λυθούν μέσω τηλεφώνου.
«Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως αυτό δεν μπορεί να λυθεί τηλεφωνικά και δεν είναι δυνατό να το χειριστεί κάποιος ως προσωπική συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών» τονίζει η ανακοίνωση του γραφείου του Ιβάνοφ, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ στον τηλεοπτικό σταθμό Telma.
Ο Ζάεφ τόνισε χτες ότι η απόρριψη της συμφωνίας για το ονοματολογικό σε δημοψήφισμα θα έχει ως συνέπεια την επιστροφή στην απογοήτευση, στον ριζοσπαστισμό, στον ψευτοπατριωτισμό και στον εθνικισμό.
«Αυτή η ιστορική ευκαιρία προσφέρει μόνο καλές προοπτικές για την πΓΔΜ, ενισχύει την ταυτότητα, και καθιστά την χώρα ισότιμο παράγοντα με όλες τις χώρες και αυτά είναι σπουδαία πράγματα. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα το καταλάβουν αυτό…» είπε ο κ. Ζάεφ.
Απαντώντας στο σχόλιο αυτό, ο Ιβάνοφ εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο Ζάεφ προχωρά σε εικασίες.
SPONSORED
Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας - Ελεύθεροι 185 στρατιωτικοί από κάθε πλευρά
15:50
Ιράν: Εκτοξεύσαμε προειδοποιητικούς πυραύλους και drone κατά πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ
15:45
Ρωσικές παρεμβολές οδήγησαν τα ουκρανικά drone στην Ρουμανία λέει το Κίεβο
15:30
Το βίντεο - αφιέρωμα της Finos Film για τα 25 χρόνια από τον θάνατό του Ντίνου Ηλιόπουλου
15:24