ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Παύση των στρατιωτικών γυμνασίων όσο ο Κιμ διαπραγματεύεται με καλή πίστη

Τραμπ: Παύση των στρατιωτικών γυμνασίων όσο ο Κιμ διαπραγματεύεται με καλή πίστη
KCNA via REUTERS

«Ο κόσμος έκανε ένα μεγάλο βήμα πίσω από μια δυνητική πυρηνική καταστροφή!». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας την ιστορική του συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Όχι πια εκτοξεύσεις πυραύλων, ούτε δοκιμές πυρηνικών όπλων! Οι όμηροι επέστρεψαν στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους. Ευχαριστώ πρόεδρε Κιμ, η ημέρα μας μαζί ήταν ιστορική!», πρόσθεσε ο Τραμπ, μέσω του twitter.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αναστείλουν τη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων από κοινού με τη Νότια Κορέα ενόσω η Βόρεια Κορέα διαπραγματεύεται με καλή πίστη την αποπυρηνικοποίησή της.

«Δεν πρόκειται να διεξαγάγουμε στρατιωτικά γυμνάσια όσο διαπραγματευόμαστε με καλή πίστη» με την Πιονγκγιάνγκ, είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News στη Σιγκαπούρη, λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ερωτηθείς εάν συζήτησε με τον Κιμ το ενδεχόμενο ο Βορειοκορεάτης ηγέτης να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος απάντησε: «νομίζω ότι την κατάλληλη στιγμή, οπωσδήποτε θα έρθει στον Λευκό Οίκο».

Για το ενδεχόμενο επίσκεψης του στον Λευκό Οίκο μίλησε και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, τονίζοντας πως αποδέχθηκε την πρόσκληση και κάλεσε και ο ίδιος τον Τραμπ στην Πιονγκγιάνγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ