«Ανταλλαγή πυρών» Ιβάνοφ - Ζάεφ για τη συμφωνία με την Ελλάδα

Άμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου της πΓΔΜ στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Ζόραν Ζάεφ, ότι θα βρει τρόπο να τον παρακάμψει σε περίπτωση που θέσει βέτο στη συμφωνία με την Ελλάδα. Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ τον προκαλεί να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, τονίζοντας πως οι θέσεις του για το ονοματολογικό παραμένουν σταθερές.

«Καλώ τον Ζόραν Ζάεφ, με την ίδια πλειοψηφία των 2/3 που απαιτείται για τη συνταγματική αναθεώρηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία για την» αποπομπή μου από τη θέση, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της πΓΔΜ.

Στην ίδια ανακοίνωση, που δημοσιεύεται από το σκοπιανό μέσο ενημέρωσης MIA, ο Ιβάνοφ χαρακτηρίζει τη συμφωνία «επιβλαβή» και υπογραμμίζει ότι δεν θα τη στηρίξει παρά την πίεση και τις απειλές.

«Η θέση μου αναφορικά με την επιβλαβή συμφωνία είναι οριστική και δεν θα αλλάξει παρά την πίεση και τις απειλές», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ σε χθεσινή του συνέντευξη είναι αναφερθεί αναλυτικά στη συμφωνία με την Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα και την ευχή του ο Πρόεδρος να μην παρακωλύσει τη διαδικασία με ένα βέτο στην απόφαση που θα περάσει από τη Βουλή.  

Διαβάστε επίσης