Κόντρα Μακρόν - Σαλβίνι για το προσφυγικό πριν τη μίνι σύνοδο στις Βρυξέλλες
Μια ημέρα πριν από τη μίνι σύνοδο για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες, προέκυψε νέα λεκτική σύγκρουση μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι η Ιταλία, σε αντίθεση με πριν από ένα χρόνο, δεν αντιμετωπίζει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Ο Ματέο Σαλβίνι απάντησε άμεσα κάνοντας αναφορά σε «αλαζονεία του Γάλλου προέδρου», αναφέροντας ότι η Ιταλία φιλοξενεί πάνω από 170.000 «υποτιθέμενους πρόσφυγες» και καλώντας την Γαλλία «να ανοίξει τα λιμάνια της» και να σταματήσει τις απωθήσεις στα ιταλογαλλικά σύνορα, στη Βεντιμίλια, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Σαλβίνι, επίσης, τόνισε ότι η συναίνεση της Ιταλίας, στις Βρυξέλλες, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη και ότι η Ρώμη θα διαπραγματευτεί σημείο προς σημείο τα θέματα που την ενδιαφέρουν.
«Εγκλήματα πολέμου» οι επιθέσεις σε Μπαχρέιν, Κουβέιτ και Ιορδανία, σύμφωνα με τις χώρες του Κόλπου
19:45
Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς από πρόθεση σε Αττική και Ηράκλειο Κρήτης
19:37
Μία λωρίδα ανά κατεύθυνση στον Κηφισό μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου - Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη νύχτα
19:26
Ιράν: «Οι ΗΠΑ παραβίασαν κάθε πτυχή του μνημονίου κατανόησης»
19:16